تجارت بام بین المللی اسفندیار

;
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
وبلاگ ها

header icons واردات انواع مواد غذایی

حجم بار :
500تن
کشور مبدا:
ایران
مدت زمان :
3 روز

راهنمای واردات و ترخیص مواد غذایی از گمرک

واردات مواد غذایی به ایران، شامل تمام چاشنی ها و خوراکی ها میشود. همچنین برخی از کالاها و مواد غذایی مانند انواع ماکارونی، سس، لبنیات، پاستا، انواع کنسرو، ژامبون، سوسیس، شکلات، قهوه و تنقلاتی مانند پفک، چیپس، ادویه جات ،برنج ، گوشت های قرمز و سفید هم به کشور وارد و نیز صادر می‌شوند. لازم به ذکر است ، جهت واردات مواد غذایی به ایران و بازرگانی آنها در سطح کشور باید یک سری از قوانین و مقررات که معمولاً توسط ترخیص کار مواد غذایی انجام می‌شود، رعایت شود.

واردات مواد غذایی به ایران، توسط بیشتر کشورهای اروپایی انجام می‌شود. و همچنین به اکثر کشورهای اروپایی، افغانستان، عراق و امارات متحده عربی نیز صادرات مواد غذایی انجام میپذیرد.

اما همانطور که ذکر کردیم واردات مواد غذایی به ایران، به علت فساد زود هنگام مواد غذایی در طول پروسه حمل و نقل، ترخیص و تشریفات گمرکی بهتر است از یک ترخیص کار مواد غذایی زبده کمک بگیرید تا در طول پروسه ترخیص مواد غذایی از گمرک دچار مشکل نشوید.

مجوزهای لازم جهت ترخیص کالا

همانطور که میدانید، ترخیص مواد غذایی از گمرک نیازمند دریافت مجوزاتی می‌باشد. مواد غذایی و خوراکی ها همانند دیگر کالاها جهت ترخیص کالا نیازمند اخذ مجوزاتی از سوی کمیته بهداشت می‌باشد‌‌. از این رو تاجران و بازرگانان فعال در حوزه واردات مواد غذایی به ایران و ترخیص مواد غذایی از گمرک می بایست، مدارک زیر را تکمیل و به اداره بهداشت ارائه نمایید.

  • فاکتور کالا
  • نسخه پرو فرمای تایید شده
  • ارائه اصل گواهی بهداشت
  • ارائه اصل برگه آنالیز

که پس از بررسی مدارک و کنترل کلیه اسناد، گمرک اقدام به نمونه برداری از مواد غذایی می‌کند و پس از مطابقت کالا با آزمایش‌های سازمان غذا و دارو، مجوز واردات مواد غذایی به ایران صادر می‌گردد. همچنین لازم به ذکر است که مجوزات و مراحل واردات مواد غذایی به ایران در دوره های مختلف، با توجه به بخشنامه‌های جدید صادر شده، تعیین می‌گردد. از این رو برای اینکه در این زمینه دچار مشکل نشوید بهتر است از ترخیص کار مواد غذایی کمک بگیرید. لازم به ذکر است ترخیصکاران حرفه‌ای ما در گروه تجاری ققنوس ترخیص همواره در این زمینه می‌توانند همراه شما باشند.

دلایل نیاز به واردات ماد غذایی به ایران

دلایل زیادی وجود دارد که یک کشور برای تهیه مواد غذایی مردم خود اقدام به واردات مواد غذایی از دیگر کشور ها نماید. با توجه به این که مسئله غذا در هر جامعه و در هر کشوری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است در این قسمت به بررسی این دلایل می پردازیم. دلایل واردات مواد غذایی شامل موارد زیر می باشد:

خشکسالی

خشکسالی یکی از مهم  ترین دلایلی است که باعث واردات مواد غذایی به کشور می شود. کشور هایی که دگیر مسئله خشکسالی می شوند به دلیل کمبود آب، نمی توانند برای کشاورزی و تهیه محصولات بسیار مهمی همچون غلات مورد نیاز مردم اقدام نمایند. در این شرایط تنها راه حل موجود واردات غلاتی همچون گندم، جو، برنج و …. است.

آب و هوای جغرافیایی

هر کشوری دارای یک نوع آب و هوای خاص می باشد و این مسئله باعث می شود نتوان تمامی مواد غذایی مورد نیاز را مثل انواع غلات، انواع سبزیجات، انواع میوه ها و …. را در آن کشور تولید نمود. در این شرایط بهترین و کم هزینه ترین راه حل موجود واردات آن دسته از مواد غذایی است که امکان تولید آن به دلیل نیاز به شرایط آب و هوایی خاص در داخل کشور وجود ندارد.

کمبود مراتع

یکی از مشکلاتی بسیار مهمی که امروزه در ایران در رابطه با تولید دام و طیور و تهیه گوشت مورد نیاز کشور با آن رو به رو هستیم مسئله مربوط به کمبود مراتع مورد نیاز برای پرورش دام است. با توجه به خشکسالی های ایجاد شده در سال های اخیر بی توجه به کمبود مراتع در کشور و پرورش بی رویه دام و طیور می تواند آسیب جبران ناپذیری را به طبیعت وارد کند. در نتیجه برای جلوگیری از این مسئله و برای تامین گوشت مورد نیاز روزانه کشور بهترین راه حل واردات مواد غذایی پروتئینی به کشور می باشد.

جمعیت زیاد

جمعیت زیاد یکی از مسائل مهمی است که باعث واردات مواد غذایی به کشور می شود. زمانی که تولیدات داخلی کشور در زمینه مواد غذایی پاسخگوی نیاز روزانه جمعیت نباشد بهترین راه حل تامین مواد غذایی مورد نیاز کشور با واردات مواد غذایی از دیگر کشورها می باشد.

قیمت مناسب

توان اقتصادی مردم و قیمت مواد غذایی که در اختیار آن ها قرار داده می شود نقش بسیار مهمی در تهیه و  واردات مواد غذایی از کشورهای دیگر خواهد شد. زمانی که تهیه و تولید مواد غذایی در داخل کشور به هزینه بالایی را نیاز داشته باشد، در هنگام توزیع در بازار مصرف نیز برای جبران هزینه های تولید با قیمت بالایی توزیع می شود. در چنین شرایطی در کنار توزیع مواد غذایی تولید داخلی در بازار مصرف، می توان با واردات مواد غذایی با قیمت مناسب به اقشار کم درآمد جامع کمک کرد.

کیفیت بهتر

کیفیت مواد غذایی می تواند یکی دیگر از دلایل مهم در زمینه واردات مواد غذایی باشد. بعضی از کشورها در راستای تولید یک سری از مواد غذایی به فرمول های ویژه ای دست پیدا کرده اند و این دسته از مواد غذایی را با کیفیت بسیار بالایی تولید می کنند در نتیجه دیگر کشورها برای مصرف این مواد غذایی با کیفیت باید آن را از کشور مورد نظر خریداری کرده و به کشور خود وارد نمایند. برای مثال در این زمینه می توان به خاویار تولید شده در شمال ایران اشاره کرد که یکی از مواد غذایی پر ارزش است که به کل دنیا صادر می شود.

تعرفه های گمرکی ترخیص مواد غذایی

هر کالایی برای ورود به کشور دارای یک کد تعرفه گمرکی مخصوص به خود می باشد که می توان آن را بر اساس دسته بندی ها و ردیف هایی که در کتاب قوانین و مقررات صادرات و واردات کالا تعیین شده است پیدا کرد. با توجه به این که مواد غذایی واداتی بسیار متنوع هستند افرادی که قصد واردات مواد غذایی به کشور را دارند با توجه به اهمیت پیدا کردن کد تعرفه گمرکی صحیح در هنگام ترخیص کالا و مشکلاتی که ممکن است در صورت انتخاب کد اشتباه برای صاحب کالا ایجاد شود بهتر است به مشاوران و ترخیص کاران مجرب و حرفه ای گروه ققنوس ترخیص مراجعه شود. تعدادی از تعرفه های گمرکی مربوط به برخی از مواد غذایی شامل موارد زیر می باشد:

  • کد تعرفه گمرکی سوسیس 16010000
  • کد تعرفه گمرکی کنسرو ماهی آزاد 16041100
  • کد تعرفه گمرکی کنسرو ماهی ساردین ۱۶۰۴۱۳۰۰
  • کد تعرفه گمرکی ماهی تن ۱۶۰۴۱۴۰۰
  • کد تعرفه گمرکی شکر به دست آمده از چغندر قند 17011200
  • کد تعرفه گمرکی آدامس بدون قند ۲۱۰۶۹۰۸۵
  • کد تعرفه گمرکی زیتون ۲۰۰۵۷۰۰۰
  • کد تعرفه گمرکی بادام زمینی 200811۰0
  • کد تعرفه گمرکی آب میوه و آب سبزیجات بدون الکل ۲۰۰۹
  • و …

نحوه دریافت کد تعرفه گمرکی

با توجه به اهمیتِ پیدا کردن کد تعرفه گمرکی صحیح کالا در هنگام تنظیم اظهار نامه گمرکی چهار روش مختلف برای پیدا کردن این کد وجود دارد که  شامل موارد زیر می باشد:

مراجعه به دفتر تعیین تعرفه گمرکی کشور

در این روش صاحب کالا و یا نماینده او برای به دفتر تعیین تعرفه گمرکی کشور مراجعه نموده و فرم تعیین تعرفه گمرکی را پر کرد و برشور های مربوط به کالا را به همراه هزینه تعیین تعرفه گمرکی به مسئول مربوطه ارائه می کند. پس از انجام این مراحل تعرفه مربوط به محموله مواد غذایی وارداتی از سمت گمرک تعیین می شود.

استفاده از کتاب قوانین و مقررات صادرات و واردات

مراجعه کردن به کتاب قوانین و مقررات صادرات و واردات یکی دیگر از روش های پیدا کردن تعرفه گمرکی مربوط به مواد غذایی وارداتی می باشد. این کتاب در بخش مربوط به تعرفه ها دارای سرفصل های مختلفی در رابطه با مواد غذایی می باشد که به صورت زیر است:

  • بخش اول: محصولات حیوانی و حیوانات زنده
  • بخش دوم: محصولات نباتی
  • بخش سوم: چربی، روغن های حیوانی و نباتی
  • بخش چهارم: محصولات تولید شده در صنایع غذایی، آبگون های الکلی، نوشابه ها و …

مراجعه به سایت ایران کد

مراجعه به سایت ایران کد یکی دیگر از روش های پیدا کردن کد تعرفه گمرکی مربوط به مواد غذایی وارداتی است. در این روش باید دامنه این سایت را به نشانی irancode.ir در قسمت سرچ مرورگر گوگل ( بهتر است از مرورگر کروم استفاده شود ) وارد شود و پس از باز شدن صفحه این سایت، می توان با وارد کردن نام کالا در قسمت جستجو، تعرفه گمرکی کالای مورد نظر را پیدا کرد.

مراجعه به ققنوس ترخیص

چهارمین روش برای پیدا کردن کد مربوط به تعرفه گمرکی مواد غذایی وارداتی واگذار نمودن این کار به ترخیص کاران حرفه ای و مجرب گروه ققنوس ترخیص می باشد.

جمع بندی

در این مطلب در مورد چگونگی فرایند واردات مواد غذایی به ایران صحبت کردیم و همچنین به اهمیت ترخیص مواد غذایی از گمرک نیز پرداختیم. امروزه واردات مواد غذایی به ایران در افزایش رشد اقتصادی کشور تاثیر بسیار گذاشته است. از این رو آشنایی با چگونگی عملیات واردات مواد غذایی به ایران از اهمیت ویژه برخوردار است. ترخیص مواد غذایی از گمرک به علت فساد شدن یکی از حساس ترین انواع ترخیص به شمار می‌رود، از این رو بهتر است که در این موارد از ترخیص کار مواد غذایی کمک بگیرید.

شرکت ققنوس ترخیص با بیش از ۸ سال سابقه آماده ارائه خدمات ترخیص کالا و تجارت بازرگانی به شما عزیزان می‌باشد. ترخیص کاران و پرسنل مجرب شرکت ققنوس ترخیص، ترخیص کالای شما از گمرک را در سریعترین زمان ممکن انجام خواهند داد. همچنین از دیگر خدمات شرکت تجاری و بازرگانی ققنوس ترخیص میتوان به ثبت سفارش کالا ، خرید کالا، ترانزیت و ترانشیپ کالا و تامین ارز نیز اشاره کرد.

چگونه می توان کد تعرفه گمرکی مربوط به مواد غذایی وارداتی را پیدا نمود؟

برای پیدا کردن کد تعرفه گمرکی مربوط به هر مواد غذایی وارداتی را می توان با استفاده از یکی از روش های مراجعه به دفتر تعیین تعرفه گمرکی، مراجعه به کتاب قوانین و مقررات صادرات و واردات، مراجعه به سایت ایران کد و مراجعه به شرکت ققنوس ترخیص و کمک گرفتن از ترخیص کاران این گروه پیدا نمود.

header icons

پروژه های مرتبط

مشاهده همه

header iconsدیدگاه شما